חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לא פחות חשובה מהמנה העיקרית: 5 תוספות שיתאימו לכל ארוחה

כשאנחנו מתכננים ארוחה, אנחנו חושבים בעיקר על המנה העיקרית, כמו על חזה עוף, סטייק, שניצל ואפילו על נקניקיות איכותיות וביצים. כשאנחנו מבשלים, אנו לא תמיד משקיעים בבחירת תוספות שנמצאות ליד המנה העיקרית. אבל תוספות הן חלק בלתי נפרד מהארוחה. הן מעוררות תחושת שובע, מספקות גיוון במנה, ומעניקות את הוויטמינים, החלבונים והמינרלים הנחוצים לגוף. אז איזה תוספות חשובות לא פחות מהמנה העיקרית? הנה 5 הצעות:

אורז או מג'דרה

תוספת של מג'דרה או אורז נחשבות תוספות למנה עיקרית שיש בהן המון בריאות, והן מעניקות תחושת שובע. מג'דרה למשל, נחשבת מזינה וטובה משום שהיא מכילה אורז ועדשים שיש בהם מגוון רחב של ויטמינים כמו ברזל, אבץ, סידן ואת כל מה שצריך לגוף.  עדשים ירוקות ושחורות יכולות להיות תוספת מופלאה לכל מנה עיקרית וכדאי לחפש מתכונים טובים לאורז עם ירקות, או למג'דרה טעימה ולכל תוספת שיש בה אורז או עדשים.

ירקות מאודים או אנטי פסטי

ירקות מאודים יספקו תוספת נפלאה וכדאית עבור מי ששומר על תזונה נכונה ועל משקל תקין. ירקות כמו ברוקולי מאודה, גזר, כרובית וקישואים אפשר לבשל במים, לצלות קלות על מחבת פסים, לתבל במלח ופלפל וליהנות מתוספת בריאה, מלאת ויטמינים ומרכיבים הנחוצים לגוף. אם אתם רוצים להוסיף מעט טעם לירקות: תוכלו להכין אנטי פסטי. את הירקות הטריים חותכים לעיגולים או רצועות, מניחים בתבנית משומנת קלות, מוסיפים תבלינים ואופים בתנור עד שהירקות הופכים רכים.

 

 

תירס קלוי

תוספת נהדרת ליד סטייק, שניצל, חזה עוף אוכל מאכל אחר וכוס יין, היא תירס קלוי. כדי להכין תירס קלוי כל מה שצריך זה לקחת קלחי תירס, לחצות אותם לשני קלחים קטנים, להשרות כחצי שעה במרינדה של סויה, דבש, מלח ופלפל, ולקלות אותם בטוסטר אובן, בתנור או במכשיר לקלייה מהירה של ירקות. התוספת תהיה נהדרת וטעימה וכזאת שיש בה ברזל, מינרלים, ויטמינים ושאר מרכיבים חשובים להזנת הגוף.

שעועית ירוקה

שעועית ירוקה היא תוספת בריאה לכל מנה, ואפשר להכין אותה בקלות על ידי בישול השעועית מספר דקות במים. לאחר מכן משרים את השעועית במי קרח לכמה שניות ומקפיצים את השעועית הירוקה במחבת עם מלח גס, סויה ופלפל למספר דקות. תוספת כזאת תהיה נהדרת בעיקר ליד נתח בשר עסיסי.

סלט קינואה

קינואה הוא מאכל המופק מזרעים שנחשב בריא מאוד. קינואה מכיל כמות גדולה של חומצות אמינו, סיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום- כל אלה חשובים מאד לגוף. קינואה הוא תוספת נפלאה ליד חזה עוף או קציצות, ואפשר להכין ממנו סלט על ידי בישול קצר של הזרעים, והוספת ירקות מסוגים שונים, החל ממלפפונים עד פטריות. לסלט אפשר להוסיף רוטב דבש וחרדל או למזוג עליו טחינה נוזלית שתספק טעם נפלאה והמון בריאות.

אז זה הזמן להשקיע בתוספות ולהנות מארוחות מלאות בריאות ושובע.

נגישות