חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הכול על מסלול קלינטק של המרכז הטכנולוגי לאנרגיות מתחדשות

בתחומי האנרגיות המתחדשות ישנה פעילות רבה מאוד בעולם. גם בישראל, בתור אחד ממרכזי ההייטק הבולטים בעולם, תחום זה מקבל תשומת לב רבה. אחד הגופים שמקדמים זאת באופן שיטתי, הוא המרכז הטכנולוגי לאנרגיות מתחדשות של רשות החדשנות, באמצעות מסלול "קלינטק" המיוחד שהוא מציע ליזמים. בואו נראה מה זה אומר בפועל.

קלינטק במבט על

במבט כללי, תחום ה-Cleantech עוסק בדרכים ליישם טכנולוגיה, תוך צמצום הפגיעה בסביבה ושיפור היעילות האנרגטית. לגישה זו יש יתרונות רבים ולכן, ישנה חשיבות של קידום יזמות במסגרתה, באופן שיטתי. המרכז הטכנולוגי לאנרגיות מתחדשות של רשות החדשנות מציע סיוע ב"מסלול קלינטק”, אשר מופעל באזור חבל אילות. באמצעות המסלול הזה, הרשות תומכת במו"פ ובמוצרים חדשניים בשלבים שונים של פיתוחם. זאת, במידה ואכן נמצא, שיש פוטנציאל כלכלי ליוזמה ושהיא תוכל לתרום לחבל אילות. כמובן, מעבר לכך יש עוד דרישות שונות מהיוזמות שנבחנות לקבלת תמיכה. בכדי לדעת במדויק אם זה מתאים לכם וכיצד פונים, תצטרכו לעבור ביסודיות על אתר המרכז הטכנולוגי לאנרגיות מתחדשות.

 

 

עוד על המסלול

  • כמה מסלולי משנה – מסלול הקלינטק מוצע בכמה מסלולי משנה, עם תמיכה כספית שמשתנה בהתאם לכך. המסלולים הם "מסלול ראשוני” ובו כלולים מימון ותמיכה במו"פ יישומי, בשיתוף פעולה בין אקדמיה לתעשייה. מסלול שני הוא "מסלול מתקדם” ובו מימון ותמיכה לחברות בשלבי Seed ו-Pre-Seed. לבסוף, מסלול משנה שלישי הוא "מסלול שטחי ניסוי” ובו מימון ותמיכה להדגמות וניסויים.
  • חשיבות הסיוע הכספי – פיתוחים חדשניים דורשים השקעה רבה, עוד הרבה לפני שרואים מהם הכנסות. לכן, הסיוע הכספי כמובן משמעותי מאוד.
  • גב חזק לכל אורך הדרך – התמיכה ביזמים שמתקבלים למסלול הקלינטק, היא משילוב של שלושה גורמים: זכיין מהמגזר הפרטי, מרכז מחקר אקדמי ומשקיע אסטרטגי.
  • מוניטין מסייע – עצם התמיכה שמקבלים מגוף ממשלתי מכובד זה, מקלה על גיוס השקעות ליוזמה.

דוגמאות לתחומי יישום

לשם ההמחשה, אלה כמה דוגמאות לתחומי קלינטק בולטים במיוחד:

  • אנרגיה סולרית – אולי התחום הידוע ביותר, בו מדובר על הפקת חשמל מאנרגיית השמש. לכאורה, זהו נושא בשל ומוכר היטב. מה כבר ניתן לחדש בו? בפועל, ניתן לחדש ומחדשים, הרבה מאוד! למשל בהיבט יעילות הפקת החשמל ובהיבטי עלות שונים.
  • אנרגיית רוח – ברוב שטחה של ישראל, עוצמת הרוח לא מאוד משמעותית עבור הפקת אנרגיה. מצד שני, חלק מהיבטי החדשנות המעניינים ביותר בהקשר זה, הם לגבי ניצול אנרגיה מרוח בעוצמה חלשה יחסית. וזו כמובן רק דוגמה אחת.
  • אנרגיה גיאותרמית – במעמקי האדמה, ישנה אנרגיית חום רבה. בהתאם לתנאי הקרקע, זמינים לעתים מקורות חום כאלה קרוב יחסית לפני השטח. ניתן לנצל זאת, לשם הפקת אנרגיה חשמלית.
  • תחליפי נפט – נפט הוא חומר שימושי מאוד בחברה המודרנית. מצד שני, יש לו חסרונות רבים. כמענה לכך, מחפשים ומפתחים תחליפים טובים יותר.
  • התייעלות אנרגטית – השאיפה לעשות אותו דבר, תוך צריכת פחות אנרגיה. לא מעט יוזמות מתמקדות בכיוון זה וזהו מקור מתמשך לחשיבה המצאתית ולרעיונות מעניינים.
  • אגירת אנרגיה – הנושא של אגירת אנרגיה, הוא חלק חיוני מהשימוש המודרני בה. במצבו הנוכחי, שימוש זה מציב חסרונות ואתגרים רבים. למשל בכל הנוגע לסוללות, שהן מחד נוחות מאוד לשימוש, אך מאידך הופכות לפסולת אלקטרונית מטרידה. כמענה לכך, ישנם רעיונות רבים שנחקרים ומפותחים. למשל, בשנים האחרונות, הרעיון המעניין של אגירת אנרגיית חום בתוך מאגרי חול גדולים.

לסיכום

ליזמים בתחום הקלינטק מומלץ לעקוב אחר אתר הרשות לחדשנות ובמיוחד אחרי פרסומי המרכז הטכנולוגי לאנרגיות מתחדשות.

נגישות