מסביב לעולם: הסיפור של אבי שטייניץ – השף והאגדה

בשנים האחרונות הפכו השפים לסלבס מבוקשים, כאשר אחד מהשפים שהצליח להישאר מתחת לראדר אבל עדיין ממשיך לעשות חייל בענף הקולינריה הוא אבי שטייניץ. שטייניץ נחשב לאחד מגדולי השפים בישראל, והוא משמש כיום כמנהל התחום הקולינרי של המרכז ללימודים אקדמיים. מעבר לטייטל הזה אבי שימש ברבות השנים כשף ראשי של המלונות הגדולים והיוקרתיים ביותר בישראל – דן תל אביב, דן אילת ומלון הפאר המלך דוד בירושלים. בתחילת דרכו שימש כטבח זוטר במלונות דן אולם מהר מאוד הצליח להתקדם בסולם, לא מעט בשל הנחישות שלו אבל גם הכישרון הטבעי. המומחיות של אבי לא מגיעה רק בתחום הקולינרי לטובת בנייה של מנות אלא גם לטובת תכנון וניהול של מטבחים ביד רמה, מה שהפך אותו ברבות השנים לאחד השפים החשובים ביותר שפועלים במדינת ישראל. זאת ועוד, אבי מרצה בכל רחבי הארץ כמו גם בעולם ומעניק ליווי וייעוץ קולינרי למיטב המסעדות והמלונות בישראל, כחלק מניסיונו ארוך השנים. עם ידע עשיר ומוטו שמנחה אותו בדמות "לבשל מהנשמה" הצליח אבי למצב את עצמו בשורה הראשונה של השפים, ועדות לכך ניתן למצוא בתפקידו האחרון כשף הראשי של אולם הכנסים הגדולים בישראל אווניו. כשף שהצליח לבדל את עצמו ולהפוך לאוטוריטה במטבח, אין ספק כי מדובר בשף שהצליח עוד בחייו להפוך לאגדה.

מסביב לעולם: הסיפור של אבי שטייניץ - השף והאגדה

שילוב של מודרני ומסורתי

המטבח של אבי היה מאז ומתמיד מזוהה מאוד עם חומרי גלם מקומיים לצד שילוב של טכניקות בישול מסורתיות שהצליחו לקבל חיים חדשים בדמות בישול מודרני ועדכני. המנות של אבי בנויות קודם כל מתשוקה אמיתית למטבח אבל גם לחומרי גלם איכותיים, ועל כן הוא מקפיד ליצור שפה ייחודית בדמות אוכל איכותי המורכב מחומרי גלם שנבחרים בקפידה והופכים לחגיגה אמיתית בעבור הסועדים, כולל שפים לעתיד שמגיעים ללמוד מהטוב ביותר אודות ניהול מטבח ויצירה של מנות.

ייעוץ קולינרי למיטב המוסדות

מאחר ומדובר בשף מוביל ועם ניסיון של שנים רבות בענף, הקים אבי בשנת 2010 את חברת "שטייניץ קולינריה בע"מ" המתמחה במתן של ייעוץ בהתאמה אישית למסעדות ולמוסדות המובילים בישראל, אבל גם בעולם. בין הלקוחות ניתן למנות למשל את שופרסל, קבוצת עזריאלי, ארומה, משרד ראש הממשלה ועוד חברות גדולות שהבינו כי בכדי להשתפר נדרש לקחת את הטובים ביותר, והטוב ביותר הוא שף אבי שטייניץ. למרות שבעבור הקהל הישראלי הוא לא מוכר, בעבור יודעי דבר בתחום הקולינריה תוכלו לשמוע רק שבחים ומחמאות כלפי שף שהצליח ליצור שפה ייחודית ולתעל את הידע הרב אותו צבר לטובת תכנון וייעוץ קולינרי לצד הכשרה של הדור הבא של הטבחים במדינת ישראל. בכך, הצליח אבי להגשים את החלום ולהפוך לאחד השפים המצליחים והמובילים בישראל אבל גם בעולם.

נגישות