So French So Food, כה צרפתי וכה טוב

ממחר, ה-6 בפברואר ועד ה-10 בחודש, יתקיים שבוע הגסטרונומיה הצרפתית, בשיתוף חבל אלזס. בתוכנית ארוחות שף, סדנאות וגם "מבשלים שלום" בטבריה
האירוע יתמקד השנה בחבל אלזס במחוז המזרחי, שבירתו שטרסבורג. חבל אלזס בעל הסטוריה מפוארת ועשיר בטעמים, צבעים וניחוחות. (צילום מהאתר)
האירוע יתמקד השנה בחבל אלזס במחוז המזרחי, שבירתו שטרסבורג. חבל אלזס בעל הסטוריה מפוארת ועשיר בטעמים, צבעים וניחוחות. (צילום מהאתר)

שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בישראל, So French So Food, הנפתח מחר, ה-6 בפברואר, יארח השנה 22 שפים ואמן אפייה מחבל אלזס, שישתפו פעולה עם שפים ישראלים במסעדות תל-אביב, חיפה, באר שבע, טבריה, ירושלים ועכו.

שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בישראל הוא גם הזדמנות להשתתף באחת משלוש כיתות האמן פתוחות לקהל – "מנה ראשונה/מנה עיקרית/קינוח", באחד מהאירועים הקולינריים בצפון, להיחשף למוצרים ומנות דגל מאלזס ולהשתתף באחד מאירועי הצדקה שמנגישים את חוויות השבוע הגסטרונומי לכל.

שבוע הגסטרונומיה מאורגן על ידי המכון הצרפתי בישראל. לרגל האירוע אומרת שגרירת צרפת בישראל, הלן לה גל: "בכל שנה מהווה שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בישראל הזדמנות בחידוש הקשרים המחברים אותנו לישראל, במרחב הנדיב והלבבי של הגסטרונומיה: שיתוף של טעמים, שיתוף תרבויות ומומחיות בין שפים צרפתים לישראלים, חשיפה של חבל ארץ, השנה חבל אלזס, עם ניחוחותיו ומנות הדגל העריבות והמיוחדות שלו וכמובן גם אתרי התיירות המושכים שלו – קידום מוצרים צרפתיים שאנו מבקשים לייבא לישראל, טעימות של מאכלים ויינות צרפתים, כיתות אמן לטובת מתלמדי וחובבי הבישול העילי. כל אלה מהווים את רגעי השיא של פסטיבל הטעמים והכישרונות, אליהם מוזמנים כל תושבי ישראל, מתל אביב ועד ירושלים, מבאר-שבע ועד טבריה, דרך חיפה ועכו".

מנה אלזסית. ניתנת הזדמנות לחוות את יצירותיהם של 22 שפים עטורי כוכבי מישלן או פרסם בינלאומיים שיבשלו עם השפים המקומיים את המטבח הצרפתי. (צילום מהאתר)
מנה אלזסית. ניתנת הזדמנות לחוות את יצירותיהם של 22 שפים עטורי כוכבי מישלן או פרסם בינלאומיים שיבשלו עם השפים המקומיים את המטבח הצרפתי. (צילום מהאתר)

שבוע הקולינריה מקיף 18 מסעדות שף, שיארחו את השפים מצרפת. המסעדות המשתתפות הן: בתל אביב – קוואטרו,  קלואליס, דלאל, פופינה, סקוליארד, סיטרה, אוליב ליף במלון שרתון תל אביב, בייקרי; חיפה – וניה ביסטרו, הנמל 24, מורל, צ'יז; ירושלים – לה רג'נס במלון המלך דוד, רופ טופ במלון ממילא, פרה על הגג במלון לאונרדו, מונא; עכו – אורי בורי; באר שבע – קפאסה.

ארוחה של שלוש מנות – משלושה שפים

ביום חמישי ה-9 בפברואר, בין השעות 13:00-19:00 יארח השף הראשי של שרתון תל אביב, בועז דרור, במסעדת אוליב ליף, שלושה שפים צרפתיים בעלי מוניטין וכוכבים במדריך מישלן, שיעבירו בזה אחר זה כיתות אמן להכנת תפריט קולינרי אלזסי. ז'וליין בינז למנה ראשונה, פסקל בסטיאן למנה עיקרית, ורולאן הרצוג לקינוח.

כיתות האמן יאורגנו כמו תפריט מלא – החל במנה הראשונה, עבור במנה העיקרית ועד הקינוח – ויהוו הזדמנות לשפים המוזמנים להציג מתכון על-פי בחירתם ולחשוף את סודותיהם. כל אחת מכיתות האמן תסתיים בטעימות.

ה"שבוע" בטבריה, בסימן: "מבשלים שלום"

עיריית טבריה, בשיתוף התאחדות המלונות טבריה ובשיתוף של הערים התאומות של טבריה בצרפת – מונפלייה וסנט רפאל – יצרו יחדיו חגיגה שתתקיים בטבריה על חופי הכנרת.

השנה מארחת טבריה משלחת של שפים בעלי כוכבי מישלן וניסיון יוצא דופן: השף פבריס מויה מליון, השף סטפן לז'ה מסנט רפאל והשף פול קורטאו ממונפלייה. השפים הצרפתים יעבדו יד ביד עם שפים מטבריה ומהגליל בניהולו הקולינרי של שף אילן רוברג ממסעדת רוברג במושב לבנים. במרוצת חמישה ימים של חגיגה קולינרית, הם יספקו לתושבי טבריה והסביבה –  וגם לתיירים, כמובן – הזדמנות לחוות חגיגה של טעמים.

מנה של השף פול קורטאו מהעיר מונפלייה שבאלזס. . השפים הצרפתים יעבדו יד ביד עם שפים מטבריה ומהגליל. (צילום: paul courteaux)
מנה של השף פול קורטאו מהעיר מונפלייה שבאלזס. . השפים הצרפתים יעבדו יד ביד עם שפים מטבריה ומהגליל. (צילום: paul courteaux)

השפים יתארחו במלונות רשת רימונים בטבריה לאורך כל השבוע וגם יעניקו מהידע והמצויינות שלהם במהלך שבוע זה. כמו כן יערכו סדנת אמן (מאסטר קלאס) פתוחה לקהל הרחב בקניון ביג פאשן דנילוף ביום שישי 10.2 החל מ-11:00 בבוקר, שתועבר בשידור ישיר ברדיו קול רגע וכן כיתות אמן עבור תלמידי בית הספר הקולינרי רימונים בטבריה. כל זאת תוך שיוכלו לחוות את המוצרים הגליליים האיכותיים כגון יינות, פירות וירקות, גבינות, שמן זית ועוד.

גולת הכותרת של חגיגות שבוע הגסטרונומיה בטבריה הוא האירוע בשוק העירוני הפתוח (רחוב הפרחים) "שפים מבשלים שלום בשוק", שבו יבשלו השפים הצרפתים יחד עם שף נוצרי, שף מוסלמי, שף דרוזי ושפים יהודים. האירוע יתקיים ביום חמישי 9.2 החל מ-11:00 בבוקר ויהיה פתוח לקהל הרחב ללא תשלום.

אירועים נוספים: סרט ואירוע יין

ביום חמישי ה-9 בפברואר, בשעה 18.30 יוקרן באודיטוריום של המכון הצרפתי בתל אביב סרטה של נעמי בן-נתן שחורי " Haute Cuisine Goes Kosher" המספר על 13 מגדולי השפים בעולם וצבא סגני השפים ועוזרי המטבח שלהם, שהשתתפו בשנת 1996 בחוויה גסטרונומית ייחודית. לרגל חגיגות ה-3000 להיווסדה של העיר ירושלים, נענו מרק האברלין, ז'ואל רובושון, פיליפ בראון, פייר טרואגרו וז'אן-לואי פלדין להזמנתו של שף שלום קדוש ומלון שרתון בירושלים ועמלו במשך יומיים רצופים בהכנת ארוחת מלכים של תריסר מנות – כולן כשרות לחלוטין בהשגחת שני רבנים.

בהקרנה ישתתפו, לצד הבימאית שתשתתף בדיון, גם שף קדוש והשף הצרפתי לורן דלארבר, שף במסעדת la Tour d’argent במשך 6 שנים, שיחתמו בקוקטייל אלזסי.  להזמנה: 03-7968000 accueilifta@ambfr-il.org. 

ואילו לשכת המסחר ישראל-צרפת מארגנת את אירוע היין והטעימות במסעדת ביסטרו צרפתי בתל אביב בשיתוף עם Business France ושגרירות צרפת בישראל. באירוע ישתתפו אישים מובילים ממוסדות ומעולם העסקים ומקבלי החלטות ישראלים וצרפתים. בתוכנית: הצגת יינות ישראלים על ידי מומחית יינות ישראליים וצרפתיים. טעימות באווירת נטוורקינג ידידותית.

 

פעילות חברתית

לדברי השגרירה, מכיוון שהמושגים שיתוף ולבביות נמצאים בלב המטבח הצרפתי, שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בישראל מארגן בכל שנה מספר פעילויות קולינריות בשיתוף עם עמותות ישראליות הפועלות באופן יוצא-דופן בשטח. "השנה ביקשנו להביא למודעות הציבור את עבודתה של עמותת 'אחותי' – שמסייעת ותומכת בנשים מוחלשות שחיות בשולי הערים הגדולות בישראל, ואת עמותת 'אליפלט', שמאפשרת לילדי פליטים קשי-יום להיקלט במועדוניות טיפוליות-חינוכיות ובגני ילדים מותאמים", אומרת השגרירה לה גל, "אני נרגשת וגאה לארח במעון צרפת את הנשים והילדים יחד עם חברי העמותות, ליום של חילופי תרבות סביב הדבר שמאחד את בני האדם יותר מכל: ארוחה טובה!".

פרטים באתר.

Monitour ads

אין תגובות

השאר תגובה