Round Tables by American Express ל-14 אלף סועדים

Round Tables by American Express חוזר בנובמבר הקרוב לסיבוב שלישי עם 14 מהמסעדות המוערכות והמעניינות בעולם, מספר שיא של כוכבי מישלן ומטבחים חדשים והרפתקניים
מנת קינוח של השף Mitsuharu Tsumura, מקום שמיני בעולם, ממסעדת Maido בלימה שבפרו. (צילום: יח
מנת קינוח של השף Mitsuharu Tsumura, מקום שמיני בעולם, ממסעדת Maido בלימה שבפרו. (צילום: יח"צ)
Monitour ads

כשזה מגיע לאוכל – הישראלים אינם מהססים: מזמינים מקום במסעדות בחו"ל וגם יוצאים למסעדות יקרות בארץ כדי לחגוג אירועים, בלי לחוש נקיפות מצפון. כי גם אוכל זו אמנות. Round Tables by American Express, פסטיבל הקולינריה הבינלאומי, המפגיש בין המסעדות והשפים הטובים בעולם לבין הקולגות הישראלים, חוזר בנובמבר הקרוב לסיבוב שלישי עם 14 מהמסעדות המוערכות והמעניינות בעולם, מספר שיא של כוכבי מישלן ומטבחים חדשים והרפתקניים לחיך של הפודיס המקומיים.

אין ספק שהפסטיבל מאפשר להיחשף לשפים חדשניים ולטעום מהמטבח הבינלאומי וחידושיו, בלי לעבור בנתב"ג.

לפי עדות היזמים, 14 המסעדות המשתתפות השנה נמנות עם השורה הראשונה של סצנת הקולינריה הבינלאומית. הן זכו להוקרת קהילת המבקרים הבינלאומית ולאהדת הקהל המקומי, כשהן מציגות הקשר תרבותי עמוק למטבחים שהן מייצגות.

בין שפע המסעדות והשפים הכוכבים מ-11 מדינות ובהן ספרד, שוויץ, אירלנד, דנמרק, בלגיה, פרו, מקסיקו, אנגליה, ארה"ב, איטליה וסקוטלנד, שלוש מסעדות המדורגות ברשימת World's 50 Best Restaurants היוקרתית והמשפיעה בעולם (שבפועל מדרגת 100 מסעדות), שש מסעדות בעלות כוכב מישלן ושתיים המעוטרות בשני כוכבי מישלן.

הפורמט המקורי נשמר: כל מסעדה בינלאומית שולחת את השף הראשי וצוותו לבשל במשך שבוע במטבח של מסעדה מובילה מקומית. בכל מסעדה מארחת יוגש תפריט טעימות, המציג את מנות הדגל של המסעדה האורחת בשילוב טעמים וחומרי גלם מקומיים בתיבול השף הישראלי. התוצאה צפויה לספק שואו קולינרי מרהיב.

באירוע ההשקה של הפסטיבל אתמול, אמר יאיר בקייר, ממפיקי המיזם, כי השפים האורחים מגיעים לישראל אחרי עבודת הכנה של שנתיים. הוא הוסיף כי "זו לא תחרות שפים. הכוונה היא להנגיש ולהכיר לישראלים ארוחות ושפים שלא היו נחשפים אליהם בדרך אחרת". לדבריו, 40 הסטאז'ים הבינלאומיים שעברו השפים והצוותים, יעזרו לפתוח את הסועדים והשפים הישראלים לעולם. "זו התרומה העיקרית שלנו", הדגיש בקייר.

נבחרת השפים: עומדים מימין לשמאל: עידו פיינר (גריג), מושיקו גמליאל (מונא ירושלים), יובל בן נריה (יא פאן), שחף שבתאי (ניטן תאי),למעלה- עובד אלפיה (הירקון 99 במלון דן), למטה-שלומי הררי (מלון מונטיפיורי), למעלה-אוהד סולומון (קופי בר), למטה-ויקטור קלוגר (קלואליס), למעלה-אוהד לוי (צ'יקטי), למטה- צ'רלס (התאילנדית בסמטת סיני ), תומאס זוהר (התאילנדית בסמטת סיני), אביב משה (קוואטרו), הלל תווקולי (פאסטל). צילום: אביב חופי
נבחרת השפים: עומדים מימין לשמאל: עידו פיינר (גריג), מושיקו גמליאל (מונא ירושלים), יובל בן נריה (יא פאן), שחף שבתאי (ניטן תאי),למעלה- עובד אלפיה (הירקון 99 במלון דן), למטה-שלומי הררי (מלון מונטיפיורי), למעלה-אוהד סולומון (קופי בר), למטה-ויקטור קלוגר (קלואליס), למעלה-אוהד לוי (צ'יקטי), למטה- צ'רלס (התאילנדית בסמטת סיני ), תומאס זוהר (התאילנדית בסמטת סיני), אביב משה (קוואטרו), הלל תווקולי (פאסטל). צילום: אביב חופי

מנעד המסעדות האורחות הורחב

השנה הוחלט להרחיב את מנעד המסעדות האורחות: מצד אחד, כאמור, עוד מוסדות Fine Dining, מסעדות של 2 כוכבי מישלן וכאלה המדורגות ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם. מצד שני, צורפה נציגות הדור החדש של ה-Casual Dining, כאלה שהמקומיים נשבעים בהן – נגישות, קלילות, ללא גינונים מיוחדים – אבל שמות את האוכל במרכז.

בין מסעדות היוקרה: Maido מפרו, עם מטבח ניקיי מתוחכם, המדורגת בעשיריה הפותחת ברשימת World's 50 Best Restaurants . מיטסוהרו טסומורה, שעומד בראשה, הוא השף בעל הדירוג הגבוה ביותר שמגיע לפסטיבל – מקום שמיני בעולם – ויתארח ביא פאן של יובל בן נריה; Kadeau  – מסעדת מישלן מדנמרק, שהתברגה השנה באותה רשימה יוקרתית, תגיע לג'ונתן פוד קלאב – לבקשת השף יונתן רושפלד; L’Air du Temps מבלגיה, של השף הקוריאני-בלגי סאנג הון, תביא את 2 כוכבי המישלן שלה לפאסטל. ומסעדת 7132 Silver ממלון ספא יוקרתי באלפים (2 כוכבי מישלן) תנחת בניטן תאי של שף שחף שבתאי.

בין נציגות דור הקז'ואל: Pok Pok של שף אנדי ריקר, זוכה פרס ג'יימס בירד לשף מצטיין, שהביא את בשורת המטבח התאילנדי לארה"ב ויגיע לתאילנדית בסמטת סיני; ו-Xemei מברצלונה, חביבת הסלבז והמקום הכי איטלקי בברצלונה, שתתארח בצ׳יקטי.

השף השוויצרי מהרי האלפים סוואן ווסמר וצוותו מלקטים את ארוחת הערב. (צילום מתוך סרט וידאו)
השף השוויצרי מהרי האלפים סוואן ווסמר וצוותו מלקטים את ארוחת הערב. (צילום מתוך סרט וידאו)

שפים הם החקלאים החדשים

בסבב הארוחות השנה ניתנת בימה למסעדות ושפים הדוגלים בפילוסופיית ה-Farm to Table  ופועלים על פיה בהקפדה: הם התרחקו מן העיר הגדולה בכוונה תחילה. הטבע הוא ההשראה והמקור היחידי לחומרי הגלם המשובחים ביותר שזה עתה נבטו. השפים המצטיינים הללו לא רק מבשלים, אלא גם מגדלים ומלקטים, מתכננים את המנה כבר בשלב הזריעה. רבים מהשפים שיתארחו הפעם בפסטיבל מכירים באופן אינטימי את הגידולים והאדמה בכמה מהאזורים היפים בעולם. חלקם הם יושבים ממש מוקפים בחוות ושטחים חקלאיים.

את הממלכה המאוחדת מייצגות ארבע מסעדות מן האזור אותן מובילים גדולי השפים המקומיים, שלקחו חלק במהפכה הקולינרית: The Elephant עטורת כוכב המישלן של שף סימון הולסטון (דבון). Little Social, חלק מאימפריית הקולינריה הבינלאומית של השף הבריטי עטור הפרסים ג׳ייסון את׳רטון (לונדון). Lochbay, יעד גורמה של השף הנודע מייקל סמית, שגריר המטבח הסקוטי (האי סקיי). ו-Anair בעלת כוכב המישלן של שף ג'יי.פי. מקמהון, אחד המסעדנים החדשניים והחשובים בעולם (אירלנד).

מנה של ריצ'ארד קמארנה מספרד, בעל כוכב מישלן, יתארח במסעדת גריג של שף עידו פיינר. (צילום: Ricard Camarena)
מנה של ריצ'ארד קמארנה מספרד, בעל כוכב מישלן, יתארח במסעדת גריג של שף עידו פיינר. (צילום: Ricard Camarena)

לראשונה גם מסעדה ירושלמית בפסטיבל

המסעדות המארחות בישראל הן קופי בר, ניטן תאי, פאסטל, קלואליס, קוואטרו, מלון מונטיפיורי והתרנגול הכחול. השנה מצטרפות אליהן יא פאן, גריג, צ'יקטי, ג׳ונתן פוד קלאב, התאילנדית בסמטת סיני, הירקון 99 במלון דן (עם פופ-אפ כשר מיוחד) ונציגה ראשונה של המסעדות הירושלמיות: מונא מעיר הבירה.

בהפקה מציינים כי בכל תפריט נכללת מנה צמחונית.

המוח מאחורי Round Tables by American Express הם יאיר בקייר, יזם ושותף לשעבר במסעדות הרברט סמואל, טאפאס אחד העם וקלארו, בשותפות עם נירית וייס ומאיה קרבט, בעלות סוכנות לייעוץ תקשורת ותוכן, המתמחה במותגי פרימיום, עם מחלקה קולינרית משגשגת.

תומכות במיזם חברת American Express נותנת החסות הראשית מאז יומו הראשון ומעניקה הטבת מחיר וקדימות בהזמנה ללקוחותיה; מלונות דן שגם יקיימו ארוחות כשרות במסעדה של מלון דן ת"א; משרד החוץ שמשתתף באירוח השפים הבינלאומיים בישראל, חברת ארגל ועוד.

אירית בטאט, סמנכ"ל שיווק אמריקן אקספרס, אמרה כי מישראל הקטנה יוצאת בשורה גדולה מאד. "אנחנו סטארט אפ ניישן גם בתחום הקולינריה. זהו, לדעתי, הפרוייקט הקולינרי הגדול בעולם. הצגתי אותו בפני זכיינים של אמריקן אקספרס מהעולם שהתלהבו ואולי נעשה אותו גם במדינות אחרות".

שף יונתן רושפלד.לצאת מהטורטליני וטרטר דג מוסר. (צילום: עירית רוזנבלום)
שף יונתן רושפלד. לצאת מהטורטליני וטרטר דג מוסר. (צילום: עירית רוזנבלום)

רושפלד חושב שמישלן זה לא רלוונטי

"מישלן הוא ספר צרפתי ישן, שהחברים שלכם לא הולכים לאכול במסעדות שלהם, מדריך מיושן שכבר עשור לא מזיז לאף אחד מהאנשים שמבינים באוכל", אמר יונתן רושפלד, שאפשר לסמוך עליו שימצא זווית אחרת לאירוע.

לדברי רושפלד, המסעדות המאד מצליחות ומיוחדות כיום בעולם הן ללא מפות וללא הגינונים שהיו שייכים לשני העשורים הקודמים, מדורגות גבוה במדריך סן פלגרינו "ואין קורלציה בין המדריכים הוותיקים למדריכי טיים אאוט וסן פלגרינו".

רושפלד התרצה להשתתף בראונד טייבלס בזכות המסעדה Kadeau  מדנמרק שאותה יארח. לדבריו, הסיבה שקאדו עניינה אותו היא כי "לראונד טייבלס יש מטרה אחת מבחינתי, לפחות, זה להביא את השפים לפה ולחשוף אותם לארץ שהיא מאד מאד מוגבלת מבחינת התיירות שלה ולהוציא את הבשורה הזו החוצה. אני מקווה שהשפים שייצאו מכאן יהיו השגרירים שלנו ויספרו שכמו שבקופנהגן נולד מטבח, גם בתל אביב יש מטבח".  ורושפלד לא שכח להתנות זאת בכך ש"כל הטבחים שיושבים כאן וכן רבים אחרים, יפסיקו להגיש טורטליני וטרטר דג מוסר. אפשר לעשות יותר עבור קהל סקרן וללמד דורות חדשים של טבחים ולהוציא אותם לשוק כשהם שפים טובים יותר. זו משימה בכל העולם".

הפסטיבל יתקיים במשך שלושה שבועות בין ה-29 באוקטובר ל-17 בנובמבר. מחירי הכרטיסים יוצעו בשלוש רמות מחיר, בהתאם לדירוג המסעדה: 269-299-399 שקל. (60 שקל הנחה למחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס), וגם: קוקטייל ראשון של Grey Goose במחיר מיוחד (25 שקל). המחיר לארוחת טעימות מלאה (מפתיחים עד קינוח), בפורמט שתקבע המסעדה. המחיר לא כולל שתיה.

הזמנת ורכישת כרטיסים לארוחות מתבצעת מראש באתר בלבד. התשלום בכרטיסי אשראי. קוד הקופון מחכה באתר .

Monitour ads

אין תגובות

השאר תגובה