מהדורה מיוחדת ל-Round Tables

הפסטיבל הקולינרי הבינלאומי במהדורה מיוחדת: שף פרננדו דל סארו הספרדי ממסעדת קאסה חוזה, בעלת כוכב המישלן יתארח לארבעה ימים במטבחו של שף הלל תווקולי בפאסטל
אפונים בג'לי ממטבחו של השף הספרדי פרננדו דל סארו ממסעדת קאסה חוזה בעלת כוכב המישלן, ממדריד. (צילום: יח
אפונים בג'לי ממטבחו של השף הספרדי פרננדו דל סארו ממסעדת קאסה חוזה בעלת כוכב המישלן, ממדריד. (צילום: יח"צ)
Monitour ads

לאור ההצלחה של פסטיבל הקולינריה הבינלאומי הגדול בישראל  Round Tables by  American Express, החליטו היזמים להרחיב את פעילותו מעבר לפסטיבל השנתי בחודש נובמבר.

בחודש הבא יתקיים אירוע Special Edition ראשון במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב, אשר תארח את שף פרננדו דל סארו ממסעדת קאסה חוזה (Casa Jose) בעלת כוכב המישלן, ממדריד.

במשך ארבעה ערבים (5-8 במארס, ימים א'-ד', תפריט ערב, החל מהשעה 18:30), תוגש ארוחת טעימות מהמטבח הספרדי, ביצירת שני השפים – תפריט מיוחד ששף תוואקולי ושף דל סארו ייצרו ביחד בעת ביקורו המקדים של תוואקולי בספרד.

שף פרננדו דל סארו (Fernando Del Cerro) , בן 47, מגיע ממסורת משפחתית ארוכה של בישול ספרדי על טהרת תוצרת מקומית. הוריו, שעסקו בחקלאות, פתחו את מסעדת קאזה חוסה, באזור Aranjuez של מדריד כבר בשנות ה-50' של המאה הקודמת. בגיל 20 נכנס דל סארו למטבח המשפחתי, שיכלל את העבודה עם חומרי הגלם המקומיים לדרגת אמנות והוביל, יחד עם אחיו, את המסעדה לקדמת הבמה הקולינרית בספרד.

כבר בשנתו הראשונה במטבח, ב-1990, זכתה המסעדה בכוכב מישלן, המעטר את המסעדה עד היום, ובשני כוכבים מטעם  Guide Campsa (כיום נקרא Guide Repsol) מדריך הקולינריה נחשב של סצנת האוכל בספרד.

דל סארו מקפיד בקנאות על איכותם של חומרי הגלם ומציע ללקוחותיו אך ורק את אלו שבשיאם. הוא מתמקד בעיבוד של ירקות ועשבי תיבול בשלל צורות הגשה וסגנונות בישול, תוך שמירה על המתכונים הספרדיים המסורתיים. את הירקות הוא רוכש מהשטחים החקלאיים העצומים והעשירים של Aranjuez, שהפכו לאתר מורשת של אונסק"ו.

חם במטבח. משמאל, שף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב. (צילום: Sunshine Lab)
חם במטבח. משמאל, שף פרננדו דל סארו עובד עם שף הלל תווקולי (מימין) ממסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב. (צילום: Sunshine Lab)

פרס למנת הדגל "שיר ערש לבצלים"

ב-2007 זכה שף דל סארו בפרס "שף העתיד" על ידי האקדמיה האמריקאית לגסטרונומיה על שום גישתו האוונגרדית והווירטואוזיות יוצאת דופן ופורצת גבולות שהוא מפגין ביצירה קולינרית על טהרת הירקות.  וכן, זכה בפרס "שף השנה" על ידי האקדמיה הגסטרונומית הבינלאומית.

בין מנות הדגל שלו ניתן למנות: שיר ערש לבצלים Onion Lullabies – אשר זכתה בתואר "המנה הטובה ביותר" בשנת 2012 ע"י האקדמיה הספרדתית לגסטרונומיה – לזניה של ירקות שורש ועלים ירוקים עם נבטים חרפרפים ורוטב כבש; קישואים ריחניים, קלמארי ובצל ירוק מסוכר ועוד.

בין המנות אשר ייצרו השפים יחדיו ויוגשו בתל אביב: סרדין כבוש  ביוזו, כרישה ,חמאת אצות ים ופלפל ירוק חריף; סלט חם של קייל, כרובית אלמוג, קרם צנוברים, שעועית ירוקה, עלי קארי, תמנון וקלמרי; בראווס ראטה בשמן קוקוס סלסה ואסקביצ'ה מוסר פרא.

בארוחה יוגש תפריט קוקטיילים מיוחד לאירוע, אשר ירקח ע"י המיקסולוגים המומחים של Grey Goose  וודקה פרימיום הצרפתית, בהשראת המטבח הספרדי.

פסטיבל Round Tables by American Express, שנוסד ב-2015, הינו פורמט מקורי בו מסעדה מקומית מקבלת אחות בינלאומית ומארחת אותה למשך כשבוע. יחד הן מגישות ארוחת טעימות המבוססת על מנות הדגל של המסעדה המתארחת, עם קורטוב של טעמים בהשראת השף המארח. התוצאה – שואו קולינרי שכולו חגיגה של מפגש בין תרבויות.

לדברי אירית בטאט, סמנכ"ל שיווק "אמריקן אקספרס" ישראל, בעקבות ההצלחה של הפסטיבל הקודם החליטה החברה להמשיך ולהעניק ללקוחותיה הטבות בלעדיות וחוויות יוצאות דופן. "חברנו למפיקים בסדרה קולינרית נוספת, אשר תאפשר ללקוחותינו טעימה ייחודית משפים בעלי כוכב מישלן".

המחיר: 299 שקל לארוחת טעימות בת כ-7 מנות.  למחזיק כרטיס אמריקן אקספרס המחיר יעמוד על  239 שקל  (בתוספת נקודות) והם גם נהנים ממכירה מוקדמת. המחיר אינו כולל שתיה.

מכירת הכרטיסים באתר הפסטיבל בלבד.

Monitour ads

אין תגובות

השאר תגובה