לבשל כמו פרואני

השף הסלבריטאי פדרו לואי גימט מלימה שבפרו, ישתתף בשבוע הבא בפסטיבל תרבות וגסטרונומיה במלון שרתון בתל אביב. תוצע גם סדנת בישול פרואני
Causa - מנה ראשונה קלאסית של המטבח הפרואני
Causa - מנה ראשונה קלאסית של המטבח הפרואני. במסגרת אירועי פסטיבל התרבות והגסטרונומיה במלון שרתון בתל אביב אפשר יהיה לטעום ממטעמי פרו. (צילום: Miguel Mejia)
Monitour ads

השף פדרו לואי גימט מלימה בירת פרו, יגיע בשבוע הבא לישראל במסגרת פסטיבל תיירות וקולינריה פרואני שיתקיים בין ה-25-28 במלון שרתון בתל אביב.

הפסטיבל, אשר מאורגן על ידי השגרירות הפרואנית בישראל, יכלול, לצד ארוחות שף, מספר סדנאות בנושאי בישול, תיירות, מסחר ועוד.

פסטיבל התיירות והגסטרונומיה הפרואנית יתחיל ביום שלישי ה-25 באפריל במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון תל אביב בארוחת צהרים וערב אותן יבשל השף האורח פדרו לואי גימט. זהו ביקורו הראשון של השף בישראל והוא מגיע במיוחד לפסטיבל. השף מפרו ישתף פעולה עם השף של מלון שרתון, בועז דרור.

התפריטים מבוססים על מוצרים פרואניים טריים ומסורתיים ומציעים מנות פרואניות אותנטיות.

במסגרת הפסטיבל תתקיים במלון שרתון ב-26 באפריל בין השעות 14.00-17.00 סדנת בישול פרואני. הסדנה פתוחה לציבור ומחיר ההשתתפות הוא 150 שקל לאדם. כרטיסים ניתן לרכוש בטל' 0506-670725 ובדוא"ל:

Sara.Tolochinsky@sheraton.com

שף פדרו לואי גימט מלימה שבפרו.
שף פדרו לואי גימט מלימה שבפרו. זהו ביקורו הראשון של השף בישראל והוא מגיע במיוחד לפסטיבל. (צילום: יח"צ)

שף עם מדליות זהב

שף גימט הוא הבעלים של מסעדת ניקיי בלימה מאז 2009, שהיא אחת מעשר המסעדות המצליחות ביותר מתוך 22,000 מסעדות העיר.

גימט היה שף ראשי של בנק קונטיננטל והוא זכה במדליית זהב בתחרות שפים בפרו בשנת 2004 ומדליית זהב נוספת הוענקה לו על ידי איגוד השפים הפרואני APCCA ב-2004.

אייר פראנס/קלמ היא אחת מנותנות החסות לאירוע ותעביר סדנת תיירות ויעדים בפרו.

בין המנות שיוגשו בארוחות, נמנית סביצה דגים, שכן פרו מחזיקה בתואר המדינה בעלת מספר המינים הרב ביותר של דגים בעולם, עם 2,000 דגי ים ודגי נהר. לא בכדי פרו היא יצרנית מספר אחד בעולם של אנשובי וידועה כארץ המוצא של הסביצ'ה (Ceviche) . הסביצ'ה הוא מאכל המבוסס על דג נא, המושרה כמה שעות במיץ לימון, רצועות בצל, מלח ופלפל. בכל אזור בפרו מכינים סביצ'ה מהדגים המקומיים של אותו אזור – אם זה באגם טיטיקקה, בנהר האמזונס, בהרים או לאורך החוף.

המנה מוגשת לצד קאנצ'ה – גרעיני תירס קלויים, הנראים כמו גרעיני פופקורן שלא הצליחו להתפצח.

Lomo Saltado – מנה זו היא אחת הדוגמאות הבולטות להשפעה הסינית על המטבח הפרואני. בפרו ישנה קהילה סינית גדולה שהגיעה בשלהי המאה ה-19, רובה מקנטון. עם הזמן אימצו הסינים חומרי גלם פרואנים ויצרו מטבח סיני-פרואני הנקרא צ'יפה (Chifa). בלימה לבדה יש מעל 400 מסעדות צ'יפה. זהו אוכל הנחשב עממי והוא אהוב על כל הפרואנים. מנת הלומו סלטדו הפכה להיות אחת ממנות הדגל של המטבח הפרואני יד ביד עם הסביצ'ה.

Causa – מנה ראשונה קלאסית של המטבח הפרואני. ניתנת להגשה שלמה או פרוסה למנות אישיות. ניתן גם ליצור כדורים קטנים ממולאים כחטיף או לעצב בצלחת בעזרת רינג למראה יותר אלגנטי. ניתן גם לגלגל רולדות קטנות ודקות בסגנון סושי. המילוי במתכון הוא המילוי הקלאסי אולם הוא יכול להיות כיד הדמיון. מגישים את המנה בטמפרטורת החדר.

Mousse Lucuma – צמח הלוקומה נחשב לסמל הפוריות והיצירה. פרי הלוקומה הוא בעל ציפה צהובה – כתומה, והוא מכונה באופן מסורתי "זהב האינקה". לפרי זה יש מתיקות טבעית ויחד עם זאת הנו בעל ערך גליקמי נמוך. מסיבה זו הוא מהווה בחירה נכונה עבור אנשים המבקשים להפחית את צריכת הסוכר שלהם ולבחור במקור בריא לסוכר המגיע עם חומרי הזנה חיוניים.

אייר פראנס/קלמ היא אחת מנותנות החסות לאירוע ותעביר סדנת תיירות ויעדים בפרו.

Monitour ads

אין תגובות

השאר תגובה