ישראל רוצה להתחרות בסצנת המסעדות העולמית

משרד התיירות הזמין ממישלן מחקר עצמאי על המצב הגסטרונומי בישראל והפוטנציאל התיירותי שלו בקידום התיירות הקולינרית לארץ. עם זאת, לא כולם בעד מישלן
מסעדת מחניודה בירושלים ששמעה יצא למרחוק ומינפה את הקריירה של השף אסף גרניט בחו
מסעדת מחניודה בירושלים ששמעה יצא למרחוק ומינפה את הקריירה של השף אסף גרניט בחו"ל. (צילום מהאתר)
Monitour ads

משרד התיירות לא מסתפק בגידול בתיירות בשנה האחרונה ומחפש מנועי צמיחה נוספים שיבססו את דימוייה כיעד תיירותי תוסס ומוביל.

במטרה להרחיב ולפתח את ישראל כיעד קולינרי כחלק מהחוויה התיירותית, לומד המשרד בימים אלה את הפוטנציאל הגסטרונומי, ובמיוחד את מעמדו ביחס לבירות קולינריות בעולם.

מאחר שבמשרד התיירות מעריכים את מישלן כאוטוריטה בתחום הגסטרונומי – הזמין משרד התיירות ממישלן מחקר עצמאי על המצב הגסטרונומי בישראל והפוטנציאל התיירותי שלו. בימים אלה מתבצע המחקר אמצעות מומחי מישלן, כאשר הדו"ח הסופי צפוי להיות מוצג למשרד התיירות עד סוף השנה.

מסקנות הדו"ח יהוו כלי עבודה מרכזי עבור משרד התיירות בקידום התיירות הקולינרית, ומדד ליכולת התחרות של הסצנה הקולינרית בישראל ביחס למתחרות במקומות אחרים בעולם.

מנה במסעדת "הוגוס" בעלת כוכב מישלן במלון אינטרקונטיננטל ברלין. (צילום: עירית רוזנבלום)
מנה במסעדת "הוגוס" בעלת כוכב מישלן במלון אינטרקונטיננטל ברלין. (צילום: עירית רוזנבלום)

"התנ"ך של האוכל" או מדריך פומפוזי שזמנו עבר?

מדריך מישלן הוא מדריך תיירות צרפתי המתאר ומדרג בתי מלון ומסעדות וזכה לכינוי "התנ"ך של האוכל". דירוג המסעדות ניתן בכוכבים שמספרם משתנה. זה שנים שהדירוג נחשב יוקרתי ואמין ודירוג בו יכול להביא לגידול משמעותי בלקוחות ובהכנסות של בית העסק.

עם זאת, יש ביקורת לא מעטה על המדריך, שהוא מיושן ואינו מותאם לזמננו, כמו גם שהדגש בו הוא על אוכל צרפתי ועל מסעדות מפוארות, רשמיות ויקרות מאוד, וכן שהמדריך מתאים במיוחד לצרפת ולארצות הסמוכות לה.

יונתן רושפלד, שמסעדתו ג'ונתן פוד קלאב היתה אמורה להשתתף באירוע ראונד טייבלס שמתיל השבוע בישראל (אלא שהמסעדה נסגרה בינתיים), אמר בעת מסיבת עיתונאים לרגל הראונד טייבלס המתבסס על מסעדות מכוכבות מישלן כי "מישלן הוא ספר צרפתי ישן, שהחברים שלכם לא הולכים לאכול במסעדות שלהם, מדריך מיושן שכבר עשור לא מזיז לאף אחד מהאנשים שמבינים באוכל".

לדברי רושפלד, המסעדות המאד מצליחות ומיוחדות כיום בעולם הן ללא מפות וללא הגינונים שהיו שייכים לשני העשורים הקודמים, מדורגות גבוה במדריך סן פלגרינו "ואין קורלציה בין המדריכים הוותיקים למדריכי טיים אאוט וסן פלגרינו".

ישראל על מפת השפים העולמית:

Round Tables by American Express ל-14 אלף סועדים

Monitour ads

אין תגובות

השאר תגובה