יקב קסטל מתחדש במרכז מבקרים ביד השמונה

יקב קסטל המוערך בבעלות משפחת בן-זקן, משיק מרכז מבקרים מודרני וחדיש במשכנו החדש במושב יד-השמונה, עם נוף המספק תפאורה מושלמת
יקב קסטל במשכנו החדש במושב יד השמונה. מאפשרסיורים, ארוחות שף וטעימות. (צילום: רוית תורקיה)
יקב קסטל במשכנו החדש במושב יד השמונה. מאפשר סיורים, ארוחות שף וטעימות. (צילום: רוית תורקיה)

ביום ערפילי וגשום, הביקור במרכז המבקרים החדש של יקב קסטל, לאחר שעבר למושב יד-השמונה בהרי ירושלים –  מרגיש כמו חו"ל. הנוף המיוער עם הקור החודר, היו תפאורה מושלמת לאח המבוערת שהתפצחה בתוך מרכז המבקרים החמים.

מרכז המבקרים, המשתרע על פני 2,5 דונם, מיועד לאירועים מיוחדים, כמו ארוחות שף, אותן אפשר לשלב בהדרכה וטעימת יינות עם הצוות המקצועי של היקב, מבט אל חוות מכלי הנירוסטה, הצצה למרתף החביות העשיר של משפחת בן-זקן, הבעלים, וסיור מקיף ברחבי היקב, אשר מוביל לסיור בנבכי היסטוריה הייחודית של משפחת הייננים, המתכתבת עם סיפורה החקלאי והציוני של מדינת ישראל.

הנוף המיוער והכרמים הנשקפים ממרכז המבקרים החדש של יקב קסטל ליד ירושלים. (צילום: עירית רוזנבלום)

הקמת היקב קרמה עור וגידים עם נטיעת הכרם הראשון בשנת 1988, בסמוך ליקב הראשון ולביתו של אלי בן-זקן במושב רמת-רזיאל, על-פי מסורת צרפתית הנהוגה בבורדו ובבורגון. מקור שמו של יקב קסטל, במצודה סמוכה שנבנתה ע"י הצלבנים וממנה נגזר גם הלוגו של היקב.

חברת המשפחה, העיתונאית דליה פן-לרנר, הביאה את אחד מבקבוקי היין של היקב לטעימה עיוורת לסרנה סטקליף, מנהלת מחלקת היין של בית המכירות סותביס'. היין זכה למחמאות אדירות מסטקליף, מה שהוביל לכך שבן-זקן הבין לראשונה ש"יש לו משהו ביד" והפך את היקב לעיסוקה העיקרי של משפחתו.

במשפחת בן זקן מדגישים שאת יינות יקב קסטל מוכרים גם במסעדת "מסה" בתל אביב וגם ב"מחנה יהודה" הירושלמית, כלומר, הם מתאימים למגוון סוגים של חובבי יין ואוכל.

החביות ביקב קסטל. מוחלפות בכל שנתיים. היין מוזרם מלמעלה, מחדר המכלים. (צילום: אלעד ברמי)
החביות ביקב קסטל. מוחלפות בכל שנתיים. היין מוזרם מלמעלה, מחדר המכלים. (צילום: אלעד ברמי)

יקב קסטל מייצר 6 יינות בלבד, מתוך בחירה, עם כ-300 אלף בקבוקים, כשהוא נשען על הכרמים שלו.  עיקרם יין La Vie – שהופק מענבי קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו, לאחר שהענבים נבצרו בבציר ידני וכן כמה עשרות אלפי בקבוקים של פטי קסטל.

בזכות המעבר של היקב לכשר, הוא מייצא 35% מהיינות ל-12 מדינות ברחבי העולם, והיינות זוכים במשך שנים רבות לביקורות מצוינות בארץ ובעולם. לפני כשנה זכה בן זקן בתואר האבירות הצרפתי על פועלו בתחום היין בישראל וברחבי העולם.

כרמי היקב נטועים באדמת טרה רוסה, טיט ואבן גיר מנוקזת היטב ושוכנים במיקרו-אקלים ייחודי לאזור. הגפנים גדלות בצפיפות רבה ומניבות יבולים קטנים ואיכותיים הנבצרים ידנית ואילו היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתיות מובחרות לתקופה של עד שנתיים.

ארבעה מבין שישה היינות אותם מייצרים ביקב קסטל בהצלחה מרובה. (צילום: עירית רוזנבלום)
ארבעה מבין שישה היינות אותם מייצרים ביקב קסטל בהצלחה מרובה. (צילום: עירית רוזנבלום)

הסיורים ביקב נערכים בשלב הראשון לקהל מצומצם בתיאום מראש בלבד בימים א'-ו', בשעות 9:00-16:00 וב"תיאום מראש" הכוונה שאין אפשרות להתקשר מהדרך ולהזמין.

ניתן לתאם מראש ביקור קבוצות של עד 30 אנשים, עלות הכניסה הינה 130 שקלים לאדם.

יקב קסטל אתר .

סמלו של יקב קסטל שמקורו במצודה סמוכה שנבנתה ע"י הצלבנים וממנה נגזר גם הלוגו של היקב. (צילום: עירית רוזנבלום)
סמלו של יקב קסטל שמקורו במצודה סמוכה לרמת רזיאל, שנבנתה ע"י הצלבנים וממנה נגזר גם הלוגו של היקב. (צילום: עירית רוזנבלום)
Monitour ads

אין תגובות

השאר תגובה