הקץ לשימורים עם "אייר שף AIR CHEF" בחו"ל

לאכול כשר בחו"ל כמו במלון 5 כוכבים בישראל, עם המיזם התיירותי-קולינרי החדש, "אייר שף" AIR CHEF, המאפשר לישראלים בחו"ל בופה כשר בכל יעד שבו ישהו בעולם
ארוחת בוקר באייר שף
ארוחת בוקר באייר שף - לאכול ארוחה כמו כולם, בלי שימורים במזוודה ומסעות חיפוש אחר אוכל כשר בניכר. (צילום: שוש להב)
Monitour ads

 אם בווינה נאכל שניצל פריך, בברצלונה נתמסר לפאייה וסנגרייה, בבודפשט נטעם מהגולש ובלונדון נזלול פיש אנד צ'יפס – אז מה השתנה בארוחה הזאת מכל הארוחות האחרות? ובכן, השוני יהיה שהפעם עסקינן בארוחה כשרה למהדרין, שבושלה במיוחד לקבוצת המטיילים שוחרת הכשרות במלון בחו"ל בו היא שוהה, טרי וטעים, בטעם המקומי ו.. כשרה!

זה מתאפשר עם מיזם החדש, "אייר שף AIR CHEF " שהקים היזם ניסים עקיבא, פטריוט מלא אמונה, בעל ניסיון עשיר בניהול מנגנוני תפעול, לרבות תעשיית חדרי האוכל במלונות. הוא עשה זאת כמעשה של שליחות ושירות עבור המשתייכים לקהילת אוכלי הכשר. שותפו למיזם הוא עו"ד טל בורשטיין, ואליהם חברו מיטב השפים של רשתות המלונות המובילות בישראל, משגיחי כשרות, חברות תיירות וסוכנויות נסיעות, שזיהו את הפתרון האטרקטיבי והנוח ללקוחותיהם.

איך שיר נולד?

הרעיון נולד מתוך ניסיונו האישי של היזם, באחת החופשות שבה הוא וישראלים נוספים במקום, היו טרודים סביב נושא האוכל ולא מצאו פתרון סביר. עם חזרתו לארץ, ערך סקרים מעמיקים והסיק כי זהו נושא המעסיק ישראלים רבים, כמו גם תושבי חוץ המעוניינים באוכל כשר. כך, מתוך חזון השואף לאפשר עוגן כשרות ושמירת זהות בכל מקום בעולם, נולד המיזם המפיץ את השירות ביעדים נבחרים ברחבי העולם ובכל מקום לפי דרישה.

טל בורשטיין וניסים עקיבא מאייר שף
טל בורשטיין וניסים עקיבא בעלי אייר שף, שהחליטו להקל על חיי אוכל הכשר בחו"ל. (צילום: חנה כצנלסון)

המיזם החדש מאפשר לישראלים הנופשים בחו"ל והמעוניינים באוכל כשר, להיפרד מארוחות מאולתרות ב'חמגשיות', מקופסאות שימורים שהביאו מהארץ, מ-take away ממסעדות מקומיות וליהנות ממזנוני בופה כשרים ועשירים שיוקמו במיוחד בשבילם בכל יעד שבו ישהו בעולם.

המזנונים מותאמים לחצי פנסיון (בוקר-ערב) או לפי דרישת הנופשים. הארוחות עשויות מחומרי גלם כשרים, אותן מכין צוות אייר שף במלון הייעודי ועליהן מפקח משגיח כשרות, בדיוק כנהוג בנופש בישראל (הכשרות בד"כ כנהוג באתה מדינה/עיר). המנכ"ל מציין: "לאחר למידה משמעותית של צרכי הנופש הישראלי בחו"ל ותקופת הרצה שלימדה אותנו עד כמה השירות חיוני ונדרש – אנו שמחים לבשר לציבור הישראלי: יש לכם עוגן כשר בכל מקום בעולם ובעלות נוחה לנופש".

חופשה ללא טרטור קולינרי

סקרים העלו כי כרבע מיליון מהישראלים המתכננים חופשה בחו"ל – חילונים, דתיים ומגזרים שונים – טרודים בדאגות ההתארגנות סביב נושא האוכל בחופשה,  החל מ"מה מותר ומה אסור לנו לאכול במלון" ו"האם יהיה קורנפלקס לילד". רובם מעמיסים על המזוודות קופסאות שימורים מהארץ ואת תג המחיר של חוסר הנוחות ומשקל עודף בטיסה, מאלתרים חמגשיות, ארוחות יקרות ממסעדות מקומיות או מנסים לאתר את בית החב"ד המקומי שלא תמיד נמצא בקרבת המלון הנבחר.

מיזם התיירות החדש הוקם במטרה לעשות מהפכה שתשים קץ לחוסר הנוחות הקיימת, דווקא ברגעים בהם נוחות והנאה הן המטרה ולאפשר חלופה: חוויית נופש בחו"ל בדיוק כמו בבית מלון בארץ, על ידי הקמת מזנוני אוכל עשירים, טריים וכשרים, המותאמים לארוחות בוקר וערב בבית המלון במוקדי היעד של הנופשים, או בכל מקום בו יש התארגנות קבוצתית של מינימום 30 אנשים.

ההתארגנות יכולה להיות עצמאית, דרך סוכן הנסיעות או באמצעות "אייר שף air chef", שתוכל לסייע. המזנונים הכשרים יורכבו מחומרי גלם אשר את חלקם החברה מטיסה במיוחד מהארץ וחלקם נרכשים ביעד המבוקש, בו יבשל צוות אייר שף air chef ועליו יפקח משגיח כשרות. ניתן להתאים תפריטים מגוונים ואת סוג הכשרות על פי טעמה ורצונה של הקבוצה.

סלט של אייר שף
מנת סלט מהתפריט של אייר שף בחו"ל. ניתן להתאים תפריטים מגוונים ואת סוג הכשרות על פי טעמה ורצונה של הקבוצה. (צילום: שוש להב)

"בדומה לנופש במלונות הארץ, כך גם אוכלי הכשר בחו"ל יוכלו ליהנות מחופשה ללא טרטור", מסביר ניסים עקיבא, "כמו כל נופש אחר, הם יוכלו לקום בבוקר, להגיע לחדר האוכל שבמלון וליהנות ממזנון בוקר – בופה שופע ומרהיב, ממש כמו בארץ, עשיר בגבינות, לחמים טריים, סלטים, ביצים ומטעמים מגוונים כשרים. לאחר שיסיימו יוכלו לקחת lunch BOX (בתיאום והזמנות מראש), עם כריכים ומטעמים כצידה לדרך ולצאת ליום הטיול. בערב, כשיחזרו למלון, ימתין להם (לבחירתם), מזנון ארוחת ערב בשרי טרי וכשר ובו בשר מגוון סוגי בשרים, עוף, דגים, תוספות, סלטים וקינוחים ואפילו אפשרויות לצמחוניים שביניהם, כדי שיסיימו את היום שבעים, מרוצים ומבלי שבזבזו זמן ואנרגיות על התארגנות מיותרת."

איך זה עובד?

צוות "אייר שף air chef", שנמצא בתיאום מלא מול המלון, מגיע ליעד לפני הקבוצה, מכשיר חלק מהמטבח ודואג להקמת המזנונים הכשרים בחדר האוכל. הארוחות עוברות דגימות שוטפות במעבדות מובילות בחו"ל הסמוכות לאתרי הנופש.

מה העלות?

המחיר עבור 3 ארוחות בוקר ו-3 ארוחות ערב, בחופשה ממוצעת 3 לילות ו- 4 ימים עומד על פחות מ- 800 שקל (* זהו מחיר המינימום הממוצע, נכון לחודש מאי 2017, תלוי בסוג התפריטים שהוזמנו ובכפוף לשינויי התנאים והמחירים בחברה). מדובר במחיר שאינו עולה על ארוחת בוקר/ערב ממוצעת בבית מלון בארץ ומאפשר לנופשים ליהנות מארוחות כשרות, בראש שקט.

אתר החברה: airchef.co.il.

* שוש להב עורכת ראשית של מגזין 'עולם הצילום' ושל פורטל GoodTimes.

Monitour ads

אין תגובות

השאר תגובה